Welkom,

Deze blog heb ik ontwikkeld voor de differentiatieminor die ik volg. Ik zit in het vierde jaar van de opleiding Personeel en Arbeid. In dit blok volg ik de differentiatieminor "De wereld van communicatie". Op deze blog zijn de individuele opdrachten die ik dit blok heb uitgevoerd te vinden.

Veel lees plezier!

Renate Pronk

maandag 22 september 2008

Concept : Internet bankieren

Een concept wat goed werkt is het internet bankieren.
Een aantal jaar geleden is dit concept ontwikkeld. In het begin stonden de mensen er lichtelijk pessimistisch tegen over doordat je de geld zaken doet via internet. De mensen, met name de ouderen, waren niet zeker over de veiligeid van het internet bankieren. Maar nu is de huidige situatie dat steeds meer mensen er gebruik van gaan maken en het niet meer is weg te denken. Het ineternet bankieren blijft in ontwikkeling om het zo gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk te maken. Een voorbeeld van een bank waarbij veel gebruik wordt gemaakt van internet bankieren op een zeer veilige manier is de Rabobank.

Hieronder is de trendpiramide te zien van het internet bankieren.
Megatrend

De megatrend binnen de piramide van internetbankieren is technologisering. Door de vele technieken en de komst van het interent werd steeds meer mogelijk.

Maxitrend
De maxitrend is het drukke bestaan van de mensen tegenwoordig. Mensen hebben het steeds drukker en er is minder tijd om naar de bank te gaan om verschillende bankzaken te regelen binnen de openings en sluitings tijden van de bank.

Microtrend

Het concept als gevolg van de maxitrend is het internet bankieren. Het internet bankieren is ontwikkeld om het voor de klanten van de verschillende banken zo makkelijk mogelijk te maken om de bankzaken goed te regelen. Naast het voordeel voor de klanten levert het ook banken zelf voordele op doordat er minder personeel nodig is aan de service balies.

Waarom is Internet bankieren een goed concept?

Internet bankieren is een goed concept omdat het ingaat op de trends van nu. Internet is een ontzettend belangrijk, en goed toegankelijk media geworden, dat vrijwel overal te gebruiken is. We leven steeds sneller en hebben steeds minder tijd, dus is het snel kunnen kijken op je rekening en geld kunnen overmaken per computer een ontzettend goed concept en een duidelijk gevolg van de nieuwe levesnwijze van de mens.