Welkom,

Deze blog heb ik ontwikkeld voor de differentiatieminor die ik volg. Ik zit in het vierde jaar van de opleiding Personeel en Arbeid. In dit blok volg ik de differentiatieminor "De wereld van communicatie". Op deze blog zijn de individuele opdrachten die ik dit blok heb uitgevoerd te vinden.

Veel lees plezier!

Renate Pronk

maandag 22 september 2008

Conceptontwikkelaar : Harry Roetert

Achtergrond
Harry is opgergoeid op een boerderij. Van huis uit heeft hij een nuchtere, praktische kijk op de wereld meegekregen. Als kind las hij graag alle boeken die hij te pakken kon krijgen. Op deze manier probeerde hij zijn nieuwsgierigheid naar de wereld om hem heen te bevredigen en de ideeën en gedachtes van anderen in hem op te nemen. Deze drang tot leren en ontdekken heeft Harry Roetert nog steeds.

Harry hield als kind ook veel van tekenen en kunst. Deze kant van hem heeft hij laten links laten liggen totdat hij volwassen werd. Pas toen heeft Harry deze kant van zichzelf verder ontwikkeld.


De missie van Harry Roetert, ik citeer:

"Ieder mens bezit een unieke combinatie van talenten en eigenschappen. Ik vind dat de belangrijkste levenstaak van een mens is deze te ontdekken, te ontwikkelen en zodanig te gebruiken dat een zo groot mogelijke meerwaarde ontstaat voor jezelf, voor anderen en voor de maatschappij als geheel. Ik geloof dat het niet toevallig is dat ik opgegroeid ben in de meest 'aardse' omgeving die er bestaat (een boerderij) en dat ik me vooral aangetrokken voel tot 'luchtige' zaken (ideeën, ontdekkingen, filosofie, kunst). Ik geloof dat mijn levenstaak bestaat uit het verbinden van lucht en aarde, waarbij ik leef met "het hoofd in de wolken en de voeten in de klei". "


Het werk van Harry Roetert

Harry is gespecialiseerd op internet en comunicatieve gerelateerde zaken. Hij ontwikkelt communicatie- en internetconcepten. Als particulier maar ook als bedrijf kan je bij hem terecht. Momenteel is hij bezig als product / conceptontwikkelaar. Waarbij hij voor een bestaand product een nieuw concept bedenkt.
Harry Roetert is tevens werkzaam al adviseur en coach voor de organisaties "Vrienden voor het platteland", Innovatiesteunpunt Wageningen en DLV adviesgroep. Hij heeft bij deze organisaties meegwerkt aan de ontwikkeling van verschillende concepten.
Naast het zijn van een conceptontwikkelaar ambieert hij ook het vak van kunstenaarn. Op de afbeelding hieronder is Harry Roetert te zien met een van zijn vele kunstwerken.


Een aantal andere bekende conceptontwikkelaars zijn:

Jan Rijkenberg

Marieke Gelissen

Jorn Mols

Wil Erens